Het Initiatief & John Reinhard

Onze initiatiefnemer John Reinhard:

De initiatiefnemer voor Stichting Initiatief jonge Veteranen Den Haag is Libanon-veteraan John Reinhard. In 1980 is hij als dienstplichtig militair uitgezonden naar Libanon onder de vlag van de VN (UNIFIL).

In 2010 begon hij samen met zijn vrouw Vera met het organiseren van ontmoetingsavonden voor veteranen in Den Haag. De aanleiding was zijn theater solo-voorstelling ‘Dagboek van een VN soldaat’. Hierin speelde hij zijn ervaringen over de uitzending in Libanon. Na afloop van de voorstellingen ontmoette hij regelmatig veteranen die op zoek waren naar een ontmoetingsplek zonder drempels. Het toeval wilde dat de locatie waar hij repeteerde, Het Stadsklooster in Den Haag,  hier uitstekend geschikt voor was. Dit Stadsklooster viel onder beheer van de Vincentius Vereniging en met toestemming van de Vincencius Vereniging ging het Initiatief succesvol van start. In 2011 werd uiteindelijk gekozen voor het Theater in de Steeg, eveneens in het bezit van Vincentius. Deze locatie beviel zo goed dat we hier zijn gebleven.

Inmiddels heeft John gekozen om het Initiatief over te dragen naar het nieuwe bestuur en is John zijn theaterliefde achterna gegaan. Wij zijn hem allen nog steeds zeer dankbaar voor dit prachtige initiatief en het huidige bestuur zal er alles aan doen om John zijn “kindje” verder te laten groeien.

Verder willen wij u er op wijzen dat John Reinhard inmiddels zijn tweede kinderboek heeft geschreven. voor meer informatie, zie Jikkemientje