Het bestuur stelt zich voor…

IMG-20190629-WA0025Joséphine van den Heuvel, Voorzitter

Mijn naam is Joséphine van den Heuvel, trotse voorzitter van een fantastische club mannen en vrouwen die elk op hun manier een bijdrage hebben geleverd aan een betere wereld.

Op 29 juni 2012 maakte ik kennis met de veteranenwereld puur sang: dé Nederlandse Veteranendag in mijn prachtige stad Den Haag.

Een indrukwekkend ‘life changing moment’. Al deze mensen, jong en oud, mannen en vrouwen hebben zich wereldwijd ingezet voor vrede en veiligheid waar ook ter wereld om ook óns land hier veilig te houden. Want als er daar niets gebeurd staat het onheil straks hier op de stoep. Diep respect voor hen die voor onze vrijheid streden, voor hen die hun leven hebben gegeven, voor hen die gewond zijn geraakt, -lichamelijk, -psychisch, -moreel beschadigd. En dát besef maakte dat ik, na jaren ervaring als hulpverlener binnen de verslavingszorg en psychiatrie, eindelijk vond waar ik al die jaren naar op zoek was: ik wilde wat betekenen voor hen die hadden gestreden en gewond waren teruggekeerd.

Na een aantal mooie jaren binnen de veteranenzorg ben ik nu werkzaam in Den Helder bij de Koninklijke Marine. Toch blijf ik mij verbonden voelen met de Veteranenwereld en het is voor mij dan ook een eer om alles in het werk te stellen om onze bezoekers een fantastische avond te bezorgen. Iets wat ik niet zou kunnen zonder onze penningmeester John, secretaris Hans, onze onmisbare schakel communictiedame Wendy, barmederwerker Petrik en al onze gastsprekers, vrijwilligers, donateurs én natuurlijk onze bezoekers zelf.

Graag tot ziens op één van onze ontmoetingsavonden.
—————————————————————————————————————————-

Hans de Haas – Secretaris
Foto_Haas
Ergens in 2015 denk ik kreeg ik een uitnodiging om naar de ontmoetingsavond van het Initiatief te komen; altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en dat bleek ook zo te zijn. Sinds die tijd probeer ik tijd vrij te maken om op die avonden langs te komen. De ongedwongen sfeer, mensen met verschillende achtergronden, ex-diensplichtig, (ex-) beroeps, (ex-) reservist, veteraan of niet of helemaal niet bij Defensie gewerkt; de “klik” die er bijna altijd is door onze gezamenlijke achtergrond ervaar ik ook hier weer. Na mijn diensplicht vele jaren reservist geweest, verschillende functies, oefeningen door half Europa, staftrainingen in Canada en uiteindelijk, op eigen verzoek, uitgezonden geweest naar Uruzgan. Eerder was ik secretaris van mijn Regimentsvereniging waardoor ik in aanraking kwam met (vooral) “oud” veteranen. Toen ik gevraagd werd om hier de vrijgekomen functie van secretaris te vullen leek me dat een leuke manier om, naast aanwezig te zijn op de ontmoetingsavonden, ook zo iets te betekenen voor het Initiatief…..

—————————————————————————————————————————-

Penningmeester vacant

Zie ook onze vacature.