Het bestuur stelt zich voor…

Peter Fröling, Voorzitter
afgcos

Ik ben Peter Fröling. Na zo’n 35 jaar als beroepsofficier bij de Koninklijke Landmacht, besteed ik nu veel tijd aan, voor en met veteranen. Toen de vorige voorzitter (en het bestuur) mij vroeg ook voor het bestuur van onze stichting te willen inzetten, kon ik niet anders dan ja zeggen.
Als je je beseft dat nu al meer dan meer de helft van alle veteranen “jonge veteranen” zijn, is dat meer dan de moeite waard (met alle goede en ook zware aspecten van dien)!

Als beroeps heb ik vele nationale en internationale commando- en staffuncties bekleedt en ben ik uitgezonden in operationele functies naar Bosnië en Afghanistan.

De kameraadschap en het samen delen van ervaringen zijn belangrijk in de samenkomsten van onze stichting (naast de gezelligheid!). Ik hoop dan ook dat er steeds meer veteranen de weg naar onze bijeenkomsten gaan vinden.

—————————————————————————————————————————-

Hans de Haas – Secretaris
Foto_Haas
Ergens in 2015 denk ik kreeg ik een uitnodiging om naar de ontmoetingsavond van het Initiatief te komen; altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en dat bleek ook zo te zijn. Sinds die tijd probeer ik tijd vrij te maken om op die avonden langs te komen. De ongedwongen sfeer, mensen met verschillende achtergronden, ex-diensplichtig, (ex-) beroeps, (ex-) reservist, veteraan of niet of helemaal niet bij Defensie gewerkt; de “klik” die er bijna altijd is door onze gezamenlijke achtergrond ervaar ik ook hier weer. Na mijn diensplicht vele jaren reservist geweest, verschillende functies, oefeningen door half Europa, staftrainingen in Canada en uiteindelijk, op eigen verzoek, uitgezonden geweest naar Uruzgan. Eerder was ik secretaris van mijn Regimentsvereniging waardoor ik in aanraking kwam met (vooral) “oud” veteranen. Toen ik gevraagd werd om hier de vrijgekomen functie van secretaris te vullen leek me dat een leuke manier om, naast aanwezig te zijn op de ontmoetingsavonden, ook zo iets te betekenen voor het Initiatief…..

—————————————————————————————————————————-

296279_378424175591500_931867704_nPenningmeester John de Roode, geboren in het jaar 1958, vrijgaand, vader van een zoon en een dochter uit een vorig huwelijk, woonachtig te Delft maar geboren in Leiden.

Militaire achtergrond: dienstplichtig korporaal bij de Koninklijke Luchtmacht, gelegerd te Stolzenau am Weser en Beroeps Bepaalde Tijd (Technisch Specialist) bij de Kon. Landmacht van 1979 t/m 1984, uitgezonden geweest naar Libanon in 1980 tot februari 1981, hierna als hoofdfunctie plv. Cdt. Transportgroep bij het 43e PaInfBat te Assen en als nevenfunctie chauffeur Bat. Cdt.

“Na mijn diensttijd in de beveiliging terechtgekomen en daarbij de gehele range van beveiliging doorgelopen van objectbeveiliging tot marketing & sales en van geld- en waardetransporteur tot planning.

Helaas vanaf augustus van dit jaar, 2013, geheel afgekeurd i.v.m. een niet geheel verwerkte trauma opgelopen in Libanon. Op dit moment wordt ik vergezeld door mijn buddyhond Niels, welke ik van de KNGF en “de Basis”  tot mijn beschikking heb gekregen en die mij helpt om mijn angsten te overwinnen en uit een sociaal isolement.

Als regelmatige bezoeker van het initiatief moest ik wel eerst diep en lang nadenken toen mij gevraagd werd of ik iets meer voor het initiatief wilde beteken dan vrijwillger. Maar door een samenloop van omstandigheden, meer vrije tijd door afkeuring, en de behoefte om mij te blijven inzetten voor veteranen heb ik de knoop doorgehakt en mij aangemeld als kandidaat bestuurslid, hetgeen geresulteerd heeft in mijn benoeming als penningmeester van dit initiatief.

Groet en tot ziens op 1 van de inloopavonden!”

—————————————————————————————————————————-

foto (2)Bestuurslid Sarah Beauchamp

“Mijn naam is Sarah Beauchamp en ik ben vanaf 1984 in dienst bij de Koninklijke Marine.

In 1999 werd ik uitgezonden naar Bosnië Herzegovina voor 7,5 maanden waar ik vanuit Sarajevo een reizende functie had. Daarvoor en erna heb ik diverse korte reizen gemaakt naar verschillende locaties op de Balkan. In 2005 werd ik uitgezonden naar Kabul voor een ISAF missie en daarna heb ik 3 jaar onbetaald verlof gekregen om bij de Verenigde Naties (UNAMA) te werken. Het werd iets korter dan die 3 jaar maar ik kijk terug op een bijzonder periode. Na Kabul heb ik een poosje gewerkt in Kandahar.

Eind 2007 zijn wij de gelukkige ouders geworden van dochter Isabelle waardoor uitzendingen even niet meer spelen. Ik besloot in 2009 iets geheel nieuws te gaan doen en, mede door alle bijzondere ervaringen in Afghanistan, begon ik in 2010 aan de studie Maatschappelijk werk en Dienstverlening aan de Haagse Hogeschool. In mei 2013 ben ik van uniform gewisseld en ben nu werkzaam als bedrijfsmaatschappelijk werker bij de KMar.

Tijdens mijn hele diensttijd heb ik veel te maken met Veteranen. Mijn Grootvader is een Tweede Wereldoorlog “held” en samen met hem organiseer ik reünies voor een tweetal Veteranenorganisaties (Stichting Genootschap Engelandvaarders en Motor Torpedoboten-Motor Gunnboten KM). Het initiatief van John Reinhard is een geweldige! Ik hoop de komende tijd dan ook een bijdrage te kunnen leveren om het initiatief voort te zetten en nog succesvoller te maken!”