Het bestuur stelt zich voor…

Fien v/d Heuvel, Voorzitter

Fien zal zich binnenkort voorstellen.

 

—————————————————————————————————————————-

Hans de Haas – Secretaris
Foto_Haas
Ergens in 2015 denk ik kreeg ik een uitnodiging om naar de ontmoetingsavond van het Initiatief te komen; altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en dat bleek ook zo te zijn. Sinds die tijd probeer ik tijd vrij te maken om op die avonden langs te komen. De ongedwongen sfeer, mensen met verschillende achtergronden, ex-diensplichtig, (ex-) beroeps, (ex-) reservist, veteraan of niet of helemaal niet bij Defensie gewerkt; de “klik” die er bijna altijd is door onze gezamenlijke achtergrond ervaar ik ook hier weer. Na mijn diensplicht vele jaren reservist geweest, verschillende functies, oefeningen door half Europa, staftrainingen in Canada en uiteindelijk, op eigen verzoek, uitgezonden geweest naar Uruzgan. Eerder was ik secretaris van mijn Regimentsvereniging waardoor ik in aanraking kwam met (vooral) “oud” veteranen. Toen ik gevraagd werd om hier de vrijgekomen functie van secretaris te vullen leek me dat een leuke manier om, naast aanwezig te zijn op de ontmoetingsavonden, ook zo iets te betekenen voor het Initiatief…..

—————————————————————————————————————————-

296279_378424175591500_931867704_nPenningmeester John de Roode, geboren in het jaar 1958, vrijgaand, vader van een zoon en een dochter uit een vorig huwelijk, woonachtig te Delft maar geboren in Leiden.

Militaire achtergrond: dienstplichtig korporaal bij de Koninklijke Luchtmacht, gelegerd te Stolzenau am Weser en Beroeps Bepaalde Tijd (Technisch Specialist) bij de Kon. Landmacht van 1979 t/m 1984, uitgezonden geweest naar Libanon in 1980 tot februari 1981, hierna als hoofdfunctie plv. Cdt. Transportgroep bij het 43e PaInfBat te Assen en als nevenfunctie chauffeur Bat. Cdt.

“Na mijn diensttijd in de beveiliging terechtgekomen en daarbij de gehele range van beveiliging doorgelopen van objectbeveiliging tot marketing & sales en van geld- en waardetransporteur tot planning.

Helaas vanaf augustus van dit jaar, 2013, geheel afgekeurd i.v.m. een niet geheel verwerkte trauma opgelopen in Libanon. Op dit moment wordt ik vergezeld door mijn buddyhond Niels, welke ik van de KNGF en “de Basis”  tot mijn beschikking heb gekregen en die mij helpt om mijn angsten te overwinnen en uit een sociaal isolement.

Als regelmatige bezoeker van het initiatief moest ik wel eerst diep en lang nadenken toen mij gevraagd werd of ik iets meer voor het initiatief wilde beteken dan vrijwillger. Maar door een samenloop van omstandigheden, meer vrije tijd door afkeuring, en de behoefte om mij te blijven inzetten voor veteranen heb ik de knoop doorgehakt en mij aangemeld als kandidaat bestuurslid, hetgeen geresulteerd heeft in mijn benoeming als penningmeester van dit initiatief.

Groet en tot ziens op 1 van de inloopavonden!”