Veteranen Duik Event. zaterdag 13 september 2014

Veteranen Duik Event 2014

Zaterdag 13 september 2014 werd voor de eerste keer het Veteranen Duik Event gehouden op Zandeiland 4 in Vinkeveen. DiscoveryDivers uit Reeuwijk en Stichting Initiatief Jonge Veteranen Den Haag organiseerden dit evenement met en voor veteranen.
Zo’n 400 bezoekers bezochten de informatie stands van o.a. de Defensie Duikgroep, Duikteam IJmond, Veteraan & Thuisfront, Sea Shephard, Dive & Travel en Pacific Diving. De dag werd geopend door KTZ Jan van Zanten, Groepsoudste van de Mijnendienst. Tevens konden mensen luisteren naar een lezing van John Serton over Gevaarlijke Zeedieren. Voor de liefhebbers was er muziek van The Big Yank en Bluestone.

Uiteraard werd er ook gedoken. Een aantal veteranen maakte voor het eerst kennis met het duiken. Onder begeleiding van ervaren instructeurs hadden zij een unieke ervaring te duiken tussen de snoekbaarzen van de Vinkeveense plassen. Meer ervaren duikers maakte van de gelegenheid gebruik weer eens een duik te maken met oude bekenden.

Bij duikteam IJmond kon er worden gedoken met zowel de Siebe Gohrman (de ouderwetse duikhelm) als de Kirby Morgan (moderne beroepsduikhelm). Met de nodige kilo’s om werd er onder begeleiding een wandeling gemaakt over de bodem van de plas. De Defensie Duikgroep was er niet alleen met groot materieel op de kant, maar ook onder water.

Mede door het mooie weer was het een zeer succesvolle dag. Volgens organisatoren Bert Kruis en John de Roode was dit de start van een nieuwe traditie. Tot volgend jaar dus bij het Veteranen Duik Event 2015!