Stichting De Mensenbieb zoekt veteranen voor 12 september 2021

Wij hebben van de Stichting de Mensenbieb het verzoek gekregen aan (onze) veteranen te vragen of er mensen zijn die willen deelnemen aan hun evenement op 12 september in Den Haag. Hieronder in het kort wat de Mensenbieb is. Zij zouden graag een veteraan/veteranen toevoegen aan dit evenement. Je bent dan één van de “levende boeken”. Voorafgaand aan het evenement is er een briefing voor de deelnemers. Er wordt een lunch aangeboden en evt. reiskosten worden vergoed.

Mocht je na het lezen geïnteresseerd zijn dan kan je contact opnemen met Frank Vaatstra, 06-41337353 of mail naar floormanager@mensenbieb.nl

Kijk voor meer informatie op https://mensenbieb.nl/

Programma:
10:45 – Voorbespreking
11:30 – Gesprekken
13:30 – Einde gespekken en asl. evaluatie.

Locatie:
Remonstrantse Kerk, Laan van Meerdervoort 955, 2564 AJ Den Haag

Het verhaal bij de Mensenbieb

De Mensenbieb is een bibliotheek van mensen. Bij ons ‘leen’ je levende boeken. De boeken zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Denk aan een transgender, veganist, imam of vluchteling. Iemand die afwijkt van de ‘norm’ en daardoor de kans loopt anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden.

De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving. De Mensenbieb is een organisatie zonder winstoogmerk, met als doel een samenleving waarin ieder mens tot zijn recht komt. In de Mensenbieb ontmoet je iemand die je anders niet snel persoonlijk zou spreken. Zoals je in een gewone bibliotheek een boek leent, zo ‘leen’ je in de Mensenbieb een ander mens.

Zonder betaling mag je 20 minuten of een halfuur met hem of haar spreken. Daarmee leer je verhalen kennen die schuilgaan achter een naam, een woord, een gezicht. Mensenbieb-ontmoetingen kunnen je blik verruimen en werelden openen waar je geen weet van hebt. Sinds 2005 organiseren we ‘uitleningen’ op steeds wisselende locaties. Met onze levende boeken kunnen we bijvoorbeeld langskomen op festivals, scholen, (banen)markten, congressen, braderieën, bij personeelsdagen en in parken.